Beslutningen om å nedlegge koret skyldes at rekrutteringen ikke går så lett som før. I en travel tid er tilbudene mange. Det gjør at det er vanskelig å prioritere en aktivitet som krever fast oppmøte til øvelse hver mandag nesten hele året og konserter om kvelder og i helgene. I tillegg ønsket dirigent Guy Poupart å prioritere andre oppgaver fra årsskiftet.

Valen-koret ble stiftet av Sverre Valen i 1964. Han ledet koret til en fremtredende plass i norsk musikkliv og gikk av som dirigent i 1995. Siden høsten 2015 har Guy Poupart vært dirigent og kunstnerisk leder. Koret har flere ganger deltatt ved Vestfoldfestspillene, ved Olavsfestdagene i Trondheim og Kirkefestspillene i Kristiansand. Hver jul har Valen-koret holdt godt besøkte konserter i Vestfold-kirker.

Valen-koret har gjennom årene gjennomført en rekke utenlandsreiser, ikke minst til Roma hvor koret sang for paven på Petersplassen. Koret sang også i Universitetets aula da Dalai Lama fikk sin Fredspris, og det har vunnet en Spellemannspris.


Kontaktperson
Styreleder Ann-Kristin Sørhaug, telefon 938 99 856
Presseansvarlig Kari Huseby, telefon 480 69 878

 

Log inn:

 

facebook